Ferforjeyi Sevmemizin Nedenleri

Ferforje Neden Seviliyor?

Bir ürün alırken bizler için önemli noktalar güzel ve kullanışlı olmalarıdır. Ferforje bu iki özelliği bize aynı anda sunma konusunda çok başarılıdır.

Sade ve şık görünümlü ya da daha süslü ve gösterişli olabildikleri gibi kullanım açısından da ferforje ürünlerin birçok pratik faydası vardır. Ferforjeyi neden sevdiğimizle ilgili bazı maddeleri sizin için sıraladık:

  • Bir alaşım olan ferforje saf demire göre çok daha yüksek bir pas direncine sahiptir çünkü cüruf adı verilen lifli bir materyalle karıştırılır. Elbette ferforje de uzun kullanımlar sonucu (kullanıma ve ürüne göre 4 – 10 sene arası değişiklik gösterebilir) paslanabilir. Paslanan ferforje ise ufak bir bakım ve boya işiyle tekrar yeni gibi görünür.
  • Ferforje çok güçlü ve uzun ömürlüdür. Hatta ferforje çitlere dayanıklılığı sebebiyle “100 yıllık çit” denmiştir. Ayrıca şoka, bükülmeye ve kırılmaya karşı dayanıklıdır.
  • Güçlü olmaları sebebiyle ferforje parmaklıklar çeşitli güvenlik durumlarında oldukça başarılıdır. Bahçenizdeki çocukları veya evcil hayvanları koruyabilirler. Veya dışarıdan gelen davetsiz misafirleri uzak tutabilirler.
  • Ferforje çitlerinizin küçük (hatta büyük) bir kısmı, çitin tamamını değiştirmek zorunda kalmadan tamir edilebilir.
  • Ferforje bükülebilirdir. Bu da metalin çok çeşitli sanatsal tasarımlarla şekillendirilebileceği anlamına gelir. Bu tip bir ürün sadece bir sınırlayıcı değil aynı zamanda gurur verici bir tasarım örneğidir.
  • Ferforje ürünler, ister geleneksel ister modern, ister resmi ister gündelik olsun, her türlü ev dekorunu tamamlayacak geniş bir stil yelpazesie sahiptir.

çevre dostu ferforje

  • Ferforje çitler, balkon ya da merdiven korkulukları ve bahçe giriş kapıları gibi birçok ürün görüşünüzü tamamen kapatmaz. Bu bazıları için dezavantaj gibi görülebilir fakat aşırı bir mahremiyet ihtiyacınız yoksa oldukça avantajlı bir durumdur. Manzaradan ya da ışıktan kayıp yaşamazsınız. Görünüm ve şıklık açısından da bu özellik mülkünüzü bir adım öne çıkarır.
  • Ferforje bir ürün her zaman güvenlik endişesi taşımak zorunda da değildir. Örneği bahçenizde uzun çitler yerine onun güzelliğini tamamlayacak kısa ve daha şık ürünler de tercih edebilirsiniz. Bu konuda tercih özgürlüğüne sahip olmak fiyat açısından da size esneklik sağlar.
  • Ferforje aynı zamanda çevre dostudur. Uzun ömürlü olması sürekli değiştirilmesi gerekliliğini ortadan kaldırır. Aynı zamanda ferforje ürünler antika olarak ya da ikinci el olarak kullanılabilir (bu oldukça yaygın bir durumdur). Son olarak geri dönüştürülebilirdir, ki bu çok önemli bir özelliktir. Hem çevre açısından hem de hurdacılara satılarak maddi açıdan faydalı olabilir.