Dekorasyonda Ferforje Aksesuar Modası

Ferforje Aksesuar Nedir?

Dekorasyonda seçkin bir ortam yaratmak isteyenlerin tercihi olan ferforje aksesuarlar, günümüzde dekorasyon modasının öncüsü haline gelmiştir.

Dekorasyon modasını yakından takip edenler ise ferforje aksesuar kullanarak görselliği tüm ihtişamı ile ön planda tutmayı başarmaktadır. Özellikle ev dekorasyonunda geçmişten esintiler isteyenler ferforje aksesuarlar kullanıyor. Günümüzde her ne kadar moda aksesuarlar olsa da aslında ferforje aksesuar kullanımı çok daha eski bir geçmişe dayanıyor.

Vintage Tarzı Dekorasyonların Vazgeçilmezi

Salonda, yatak odasında, mutfakta, bahçede ve daha birçok alanda kullanılan ferforje aksesuarlar ortama zengin ve elit bir hava katarak adeta ortama hareket katıyor. Ferforje aksesuarlar bir evin duvarında çok şık bir görüntü oluşturur. Boş bir duvarı hareketlendiren ferforje bir saat, ferforje çerçeveli bir ayna, ferforje bir şamdanlık veya bir kitaplık, ferforje saksılar ortamı hem renklendirir hem de eğlenceli bir hale getirerek mekana adeta kişilik kazandırır.

Ferforje Fransızca “fer forgé “ sözcüğünden dilimize geçmiş olup “ısı ile tavlanıp dövülerek işlenen demir aksesuar” anlamındadır. Gerek ahşap gibi yumuşak malzemelerle gerekse mermer gibi soğuk ve sert malzemelerle son derece uyumlu bir şekilde kullanılmakta olup özellikle iç mekan tasarımlarının vazgeçilmez ürünüdür. Ofislerde kurumsal havayı güçlendiren, ev ortamında seçkin kompozisyonlar oluşturan ferforje aksesuarlar, Osmanlı döneminden günümüze yaşam alanlarına gerek görselliği gerekse işlevselliği ile değer katmaktadır.

Her Renk ve Desende Ferforje Aksesuar Modelleri

ferforje aksesuar

Ferforje aksesuar kullanımı denilince artık akla sadece siyah demirler gelmiyor. Teknolojinin ilerlemesi ile desen ve motif olarak çeşitlenen ferforje, renk olarak ta her zevke ve her ortama hitap eder hale geldi. Ahşap eklentilerle etkileyici bir görsellik yakalanırken, profesyonellerin ellerinden çıkan modeller ve hayal gücünün etkisi ile daha da çeşitlendi. Dayanıklılığı ve şıklığı ile uzun yıllar kullanılan ferforje aksesuarlar, biblo, çerçeve, avize, masa, sehpa, kitaplık, karyola, aplik, fener, şamdan, saksı, duvar saati ve daha birçok iç dekorasyon ürününde kullanılarak iç mimarinin en önemli unsuru haline gelmiştir. Bina içi ve dışı dekorasyonda kullanılan ferforje aksesuarlar, sanatsal ve estetik boyutu ile daha uzun yıllar dekorasyon malzemesi olarak kullanılmaya devam edecektir.

Özellikle ev dekorasyonunda geçmişten esintiler isteyenler ferforje aksesuarlar kullanıyor. Günümüzde her ne kadar moda aksesuarlar olsa da aslında ferforje aksesuar kullanımı çok daha eski bir geçmişe dayanıyor. Salonda, yatak odasında, mutfakta, bahçede ve daha birçok alanda kullanılan ferforje aksesuarlar ortama zengin ve elit bir hava katarak adeta ortama hareket katıyor.