Güvenliğiniz İçin Ferforje Çit

Ferforje Çit Güvenlik Sağlar

Yüksek güvenlikli bir çit yaptırmak istemenizin birçok sebebi olabilir: insanları dışarıda veya içeride tutmak, mülkünüzü korumak vb.

Ancak demir, çelik, alüminyum, ahşap, vinil ve tel örgü gibi seçeneklerin arasından bir karara varmaya çalışmak kafa karıştırıcı olabilir. Bu seçenekler arasından demir, ferforje çit yapacağınız en iyi seçim olacaktır. Hadi güvenlik çitiniz için neden ferforjeyi seçmeniz gerektiğinin sebeplerine bir bakalım.

1. Sağlamlık

Sağlamlık, güvenlik için yaptıracağınız bir çitin sahip olması gereken en önemli özelliklerden biridir. Demir ve çeliğin doğal yapısına baktığımız zaman diğer malzemelere göre çok daha sağlam olacağını görebiliriz. Tel örgü kolayca kesilebilir. Alüminyum daha kolay kırılabilen ve bükülebilen hafif bir metaldir. Vinil kolayca kırılabilir. Ahşap çıtalar yerinden sökülebilir. Ancak ferforje çite zarar vermek için çok daha ciddi ekipmanlara ihtiyaç vardır. Basit fiziksel kuvvetlerle bükülmez veya kırılmaz.

2. Tırmanması Daha Zor

1-2 metre yüksekliğe kadar ayakla basacak yere sahip olmayan ferforje çitler, zıplayıp üstünden tutsanız dahi bacağınızı diğer tarafa geçirmenizi üstündeki çit kazıklarının da etkisiyle oldukça zorlaştıracaktır. Ahşap çitler ise tırmanmak ve üstünden atlamak için oldukça kolay yapılardır. Tel örgüler ise bolca el ve ayak koyabileceğiniz yerlere sahip olduğu için tırmanması en kolay olanlarıdır.

ferforje çit

3. Konstrüksiyon

Bir demir çitin kaynaklı konstrüksiyonu, panelin kolayca ayrılamayan veya parçalanamayan tek bir parça olduğu anlamına gelir. Braketin direğe bağlandığı demir çit üzerindeki zayıf nokta bile, ayrı parçalara sahip olmayan birleştirilmiş bir birime kaynak yapılabilir. Bunun gibi sağlam bir çite sahip olmak, sessiz bir izinsiz girişi neredeyse imkansız kılar.

4. Açık Görünüm

Yaptıracağınız çitin içerinin görüşünü kapatması bazıları için olumlu bir özellik olarak görülebilir ancak bu durum tam olarak da böyle değildir. İçerinin görülmemesi demek içeri izinsiz giren birinin de aynı şekilde görünmemesi anlamına gelir. Açık görünüme sahip bir çite sahipseniz, içeri giren birinin saklanacak yeri yok demektir. Ayrıca açık bir görünüme sahip olmak güvenlik dışında kullanım için de daha keyifli ve tercih edilesi olabilir.

5. Estetikten Taviz Vermez

Ferforje çitler, güvenliği sağlarken aynı zamanda göz zevkinizi de bozmayacak en iyi seçenektir. Hatta ferforje, evinizin çekiciliğini daha da arttıracaktır. Tel örgü bir bariyer görevi görecektir ama estetik olarak güzel durmayacaktır. Ahşap bir çit ilk yapıldığı zaman güzel görünecektir fakat zamanla deforme olacak ve görüntüsü bozulacaktır.