Akıllı Kilit Sistemleri Özellikleri

Akıllı Kilit Sistemleri Özellikleri

Son zamanlarda çok sık kullanılan, anahtar kilidi veri yönetimleri gerçek iş süreci ile akıllı elektronik kilit yönetim sistemi arasında olan bir sistemdir. Çeşitli endüstri alanlarında endüstriyel güvenlik kilitleme sistemleri için çok uygundur.

Tüm kilitlerin birbirine bağlantısını gerçekleştirmek için temel bir platform görevine sahiptir. Bu kapsamda kent akıllı kilit sistemi de erişim kontrolünü ve sorumluluğu geliştirmek için mükemmel bir tercih olmaktadır. Zengin özelliklere sahip on binlerce kilit ve anahtarı barındırabilen yönetici düzeyleri ayarlayabilen bir sistemdir. Böylece her yönetici kendi sorumluluk alanındaki kilitleri, anahtarları ve kişileri izleyebilmektedir.

Kent Akıllı Kilit İşlevi

Akıllı kilit, bağlantılı bir evin tartışmasız en önemli parçasıdır. Bu doğrultuda kent akıllı kilit, kapınızın kilidini kolayca açıp kilitlemenize izin vermesinin yanında, siz yokken evinize kimin girip çıktığını da izlemektedir. Bazı modeller, kapıları açıp kapamak için telefonunuzu kullanmanıza da izin verir. Aynı zamanda arkadaşlarınıza, aile üyelerinize ya da bakım personeline özel erişim ayrıcalıkları atamanıza da izin verir. En gelişmiş seçenekler, sesli komutlarla çalışır ve üçüncü taraf akıllı ev cihazlarını ve hizmetlerini destekler. Bunu göz önünde bulundurarak, akıllı kilit seçmeden önce göz önünde bulundurmanız gereken konuları düşünüp, ona göre tercih yapmalısınız.

Elektronik Kilit Sistemi

Genel olarak elektronik kilit sistemleri yenilikçi teknolojiyi geleneksel kontrol özellikleriyle birleştiren bağımsız kilitler olmaktadır. Çoklu erişim yöntemleriyle kolaylık ve esneklik sağlamaktadırlar. Uyumlu kart veya doğrudan telefonlarına davet ile çok gelişmişlerdir. Belirli bir süre sonra sona erecek şekilde ayarlanabilen zamana duyarlı kodlar oluşturarak erişim izni vermektedir. Aynı zamanda elektronik kilit sistemleri hem konut hem de ticari kullanım için tasarlanmıştır ve bu da onları güvenlik ihtiyaçlarınız için çok yönlü bir seçim haline getirmektedir.

Çipli Kilit Sistemleri

Genelde çipli kilit sistemleri fonksiyonları sürekli geliştiriyor. Alarm fonksiyonu çeşitli boyutlarda ve miktarlarda anahtarları destekler hale geliyor. Entegrasyon durumu da mevcuttur. Elektrik kesintisi ile acilen kapıyı açın tam tip kartlar da okunabilir özellikte olmaktadır. Bu kapsamsa anahtarlarınızı yönetmek ve sorumluluğu insanlardan makinelere kaydırmak için kullanılan çipli sistemler ile her gün anahtarlar için endişelenmek yerine daha değerli işler yapabilirsiniz.

Akıllı Kilit Kullanım Alanları

Çok amaçlı kullanılan akıllı anahtar sistemleri, genelde;

-Binaların giriş kapılarında.

-Büro ofislerinin giriş kapılarında.

-Site giriş kapılarında.

-Yangın kapılarında.

-Fabrika, iş yeri ya da personel- müşteri ayrımı istenen alanlarda.

-Hastanelerin ameliyathanelerinde, yoğun bakımda, hemşire odasında bütün kapılarda kullanılabilir.

-Sağlık bakanlığının uyguladığı temiz oda projeleri kapsamındaki alanlarda.

-Otopark, garaj kapısı ve yayaların geçiş kapılarında

-Sosyal tesislerde; havuz, depo, asansör, garaj gibi alanlarda kullanılmaktadır.

IMG-7822

Akıllı Kilit Sistemi Özellikleri

Genelde; araçlar, kapılar, ekipman, aletler, dolaplar için çok sayıda anahtara sahipseniz. Bu noktada ihtiyaç duyduğunuz araç akıllı kilit sistemi olmaktadır. Çok sayıda anahtarı manuel olarak takip etmek için harcanan zamandan tasarruf sağlayan bu sistem çok kullanışlıdır. Personel de bu sistem ile tesislere ve ekipmanlara bakma sorumluluğunda değildir. Aynı zamanda kuruluşun güvenlik politikalarına bağlı olmayan, mevcut anahtar yönetim sistemi ile bir ana anahtarın kaybolması halinde tüm sistemin yeniden anahtar alması riskleri de ortadan kalkmaktadır.

Akıllı kilit sistemleri, çipli kilit ya da şifreli asansör çağırma sistemleri ile uyum sağlamaktadır. Akıllı kilit sistemleri hem ev yaşam alanlarında hem de iş hayatında çok kullanışlı ve güvenilir olmaktadır. Hem maliyet hem de güvenlik kapsamında çok kullanışlı ve yenilikçidir. Tüm bu işlevleri de çok kolay ve sistematik bir şekilde yeri getirmektedir.