Çınar Ferforje Akıllı Kilit Sistemleri

Çınar Ferforje Akıllı Kilit Sistemleri

Hızla gelişen teknolojinin sağladığı avantajlardan pek çok sektör yararlanmaktadır. Bu yeni gelişen teknolojiler arasında akıllı kilit sistemleri de yer almaktadır. Akıllı kilit sistemleri yaşanılan alanların güvenliği konusunda sunduğu kullanım avantajları ile öne çıkmaktadır. Akıllı telefonlara uyumlu olan bu sistemler ile eve/ofise gitmeden kilit sistemini devreye sokma ve devreden çıkarma gibi pek çok işlem kolaylıkla yapılabilmektedir.

Akıllı Kilit Sistemi Nedir?

Akıllı kilit ofis, ev, apartman, iş hanı gibi yerlerin güvenliğini sağlayan, akıllı telefonlar üzerinden kapı kilitlerini açmaya ve kilitlemeye imkan tanıyan ileri teknoloji ürünüdür. Hayatı oldukça kolaylaştıran kent akıllı kilit sayesinde istenilen her yerden istenilen zamanda kapı kilitlerine ulaşmak mümkündür.

Anahtar unutma, anahtarı içeride bırakma ya da anahtarı kaybetme gibi durumlar kent akıllı kilit sistemi sayesinde artık sorun haline gelmemektedir.

Akıllı Kilit Sistemi Nasıl Çalışır?

Akıllı kilit sistemleri elektronik kilit, akülü güç kaynağı (akülü trafo), okuyucu (sensör) ve çip (göstergeç) olmak üzere 4 ana parçadan oluşmaktadır. Akıllı kilit sistemi bulunan bir apartmana giriş yaparken akıllı sisteme tanıtılan çipli kilit göstergecinizi kapıya yaklaştırdığınızda kapı çipi okur ve açılır. Bir çipin kapıyı açabilmesi için akıllı kilit sistemine tanıtılmış olması gerekmektedir.

Sistem içerisinde bulunan çipli kilit sadece size aittir. Tanıtılmamış çiplerin kapıyı açma özelliği yoktur. Aynı şekilde çipler şifreli kartlı geçiş sistemine de tanıtılabilir. Bu sayede hem kartlı okuyucu kullanılarak hem de kilidin dış okuyucusu kullanılarak kapı açılabilir.

Bina içerisinden dışarıya çıkmak için de elektronik kilit üzerindeki çarkın çevrilmesi, kilit üzerindeki düğmeye basılması ya da kilit üzerindeki çipin okutulması gerekmektedir.

IMG-7824

Akıllı Kilit Sisteminin Özellikleri Nelerdir?

Akıllı kilit günlük hayatı oldukça kolaylaştıran güvenlik sistemleri arasında bulunmaktadır. Akıllık kilit sistemini öne çıkaran özellikler aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

-Akıllı kilit sistemleri kullanılacak yerin ortamına uygun olarak tasarlanır.

-Akıllı kilit sistemi hem iç hem de bahçe gibi dış ortamlarda kullanılabilir.

-Akıllı kilit sistemleri çipli kilit ile içeriden ve dışarıdan çift yönlü güvenlik sağlamaktadır.

-Akıllı kilitlerin gövdesi çelik kaplıdır ve sağlamdır.

-Akıllı kilit takılan kapılar sessiz şekilde açılıp kapanır. Geleneksel kilit yöntemlerindeki gürültüler olmaz.

-Kapı otomatiği devredeyken kapı açılmadığında 10 saniye içerisinde tekrar otomatik olarak kitlenme özellikleri vardır.

-Elektrik kesintisi gibi durumlarda içinde bulunan akülü güç kaynağı devreye girmektedir.

-Kullanım ömrü uzundur. Ek bakım ihtiyacı yoktur.

-Akıllı kilit sistemleri 0-6 cm mesafe arası çip okuma özelliğine sahiptir.

-Akıllı kilit sistemine 1.000 kişiye kadar kullanıcı kaydedilebilir. 1.000 kişiden fazla kullanıcı kaydetmek için ekstra çip alınması gereklidir.

-Akıllı kilitler -25 +60 C arası sıcaklıklarda çalışabilirler.

-Akıllı kilitlerde ayarlanabilir sesli uyarı sistemi mevcuttur. Kilit üzerinde bulunan sesli uyarı sistemi tüm aktiviteler için farklı ses geri bildirimleri yapmaktadır.

-Akıllı kilitlerin akıllı telefonlar üzerinden kontrol edilebilen ve evdeki akıllı hoparlör gibi akıllı sistemlerle çalışabilen çeşitleri bulunmaktadır.

-Akıllı kilitlerin gümüş, gri, siyah gibi farklı renk ve tasarım seçenekleri de mevcuttur.

Çınar ferforje ile Akıllı Kilitsiz Kapı Kalmasın

Firmamız uzun yıllardır kilit sistemleri alanında Ankara’da faaliyet gösteren sektöründe öncü firmalardandır. Üst düzey üretim standartlarımız, yenilikçi teknolojiye uygun cihazlarımız, kaliteli malzemelerimiz ve profesyonel ekibimiz ile tüm kilit işlemlerinizi güvenle yapıyoruz.

Üst düzey koruma sağlayan akıllı kilit teknolojilerini tercihinize göre kartlı okuyuculu, yüz tanıma sistemli, çip okuyuculu ya da parmak izi okuyuculu şekilde Türkiye ve dünya standartlarına uygun olarak monte ediyoruz. Siz de akıllı kilit sistemleri konusunda güvenin ve kalitenin adresi Şehir Elektronik ile iletişime geçebilirsiniz.